Authentiek

Authentiek zijn komt in de kern eenvoudig neer op ratio en gevoel die met elkaar in overeenstemming zijn. Hoofd en hart die hetzelfde ingeven. Handelen op basis van vertrouwen in plaats van angst. Zo eenvoudig als dit lijkt, zo ingewikkeld kan het zijn om authentiek te blijven of weer te worden.

Alle mensen worden origineel geboren maar velen sterven als kopie….

Heel lang heb ik het moeilijk gevonden om mijn sensitiviteit en intelligentie allebei op waarde te schatten. Daardoor heb ik het lang ingewikkeld gevonden met mezelf om te gaan en dus ook met anderen. Wat was dan ingewikkeld? Om niet overal over na te denken. Om geen dingen te doen die “niet goed voelden”: Om mijn gevoel waar te nemen en serieus te nemen. Het hoofd dat wat anders deed dan het hart voelde; alsof het twee verschillende entiteiten waren die geen contact met elkaar hadden.

Zodra je ziet dat hoofd en hart geen overeenstemming hebben met elkaar is er al veel gewonnen. Mij is het gelukt met vallen en opstaan, gedreven en leergierig, die twee met elkaar in contact te brengen en, sterker nog, er een eenheid van te smeden. Weer te worden zoals ik bedoeld ben te zijn.

Mijn grootste talenten zijn scherp waarnemen met zowel ogen als oren, snel en ragfijn analyseren, en op basis daarvan feedback geven. Duidelijk, begripvol en zonder oordeel. Ik geef terug wat ik waarneem, ik help inzicht te vergroten in wat er gebeurt in en tussen mensen, waardoor de ontvanger ermee aan de slag kan.

Ik voel mezelf het energiekst, het succesvolst en gelukkigst wanneer ik deze talenten kan gebruiken om energie, succes en geluk bij anderen te helpen groeien. Dat is waarom ik doe wat ik doe.