Coaching

Door opener en eerlijker te kijken dan voorheen is de grootste lading er meestal al vanaf. Dingen mogen er gewoon zijn. Opeens zie je oplossingen. Vaak wordt het dan zelfs grappig om te zien hoe je kennelijk al die tijd hebt ‘gesurvivaled’.

Datgene wat je probeert weg te duwen komt altijd weer naar boven; onderdrukken wordt met de tijd alleen maar moeilijker. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt, pas als iets er mag zijn kan het weg en gaat het ook weg.

Je wordt meer en meer vrij van oordelen en je gaat opener kijken en luisteren. Dat betekent ook dat je opener leert kijken naar jezelf. Daardoor word je minder (over)gevoelig voor meningen en oordelen van anderen. Je wordt steeds meer jezelf, ongeacht omstandigheden en consequenties. Deze autonomie stelt je beter in staat om echt en oprecht contact te maken en te zorgen voor verbinding, zowel met jezelf als met anderen.

Ik help je zelf ‘in charge’ te komen en te blijven zodat omstandigheden en anderen niet langer bepalen hoe goed jij in je vel zit en hoe goed jij in staat bent om je ding te doen.

Jou helpen kijken is de kortste en krachtigste manier om mijn manier van werken te omschrijven. Dit doe ik door je veel vragen te stellen en door je op een nieuwe manier te laten kijken naar situaties, mensen en jezelf. Je krijgt zo meer grip op situaties en emoties waar je voorheen geen grip op wist te krijgen.

Confronteren kan, zeker in het begin, moeilijk zijn. Jij bent echter de regisseur van jouw proces. Sterker nog, je wordt het meer dan je het ooit was. Dat is het doel. Door intensief naar jou te luisteren en te kijken ben ik in staat je duidelijke en concrete handvatten te geven en help ik je de vinger op de zere plek te leggen. En om eerlijk en authentiek te kunnen zijn naar jezelf en anderen. Soms zal dat moeilijk voor je zijn, maar die zere plek zal vaak minder pijnlijk blijken dan je jezelf tot dan toe had verteld.

De oorzaken en oplossingen heb je al in je.

Het is mijn specialiteit jou te helpen ze te zien.