Menno, 30 jaar

In 2011 heeft Rocus Kikkert mij geholpen als coach om mijn nieuwe functie in te richten. Dankzij de inzichten die hij mij toen gegeven heeft, ben ik nu in staat om niet alleen mijn functie maar mijn complete leven te optimaliseren.

Later in hetzelfde jaar liep ik tegen een nieuw issue aan. Op mijn elfde zijn mijn ouders gescheiden van elkaar. Deze scheiding had ik als kind nooit goed verwerkt en dat begon zowel mijn privé als zakelijke leven in de weg te staan. Het voornaamste probleem waar ik tegen aan liep was dat ik mezelf de schuld van deze scheiding gaf. Hierdoor was ik vaak erg onzeker over mezelf en had ik een onnatuurlijke drang om mezelf naar andere mensen toe te bewijzen. Ik voelde me nooit “goed genoeg” in vergelijking met anderen.

Voor deze situatie heb ik ook de hulp van Rocus Kikkert gevraagd. Hij heeft mij de tools en ondersteuning gegeven die ik nodig had om deze situatie op te lossen. Hierdoor heb ik niet alleen de opgekropte emoties een plek kunnen geven, maar is ook mijn eigen zelfvertrouwen gegroeid. Ik ben me bewust geworden van mezelf….

 Het fijne aan het werken met Rocus vind ik vooral zijn wijze van benadering. Rocus geeft geen antwoorden, maar laat mij zelf de antwoorden vinden.

Hierdoor leer ik niet alleen veel meer van de antwoorden, maar geeft het mij ook een veel beter gevoel. Ik blijf altijd het gevoel houden dat ik zelf de antwoorden heb gevonden. Hij confronteert me altijd met mezelf, mijn eigen gevoel, en zorgt ervoor dat ik dit in vergelijking zie met de daadwerkelijke realiteit. Rocus is altijd duidelijk, draait nooit ergens omheen en zal nooit iets zeggen puur omdat “ik het wil horen”.

Naast de doelgerichte coaching heeft Rocus mij de afgelopen jaren andere methodes geleerd om nieuwe inzichten te krijgen in algemene situaties. Dankzij deze verschillende methodes ben ik me vooral veel bewuster geworden van mezelf als persoon en de invloeden van zowel personen als zaken van buitenaf op mij als persoon. Mijn zelfbeeld is veel realistischer, en in mijn geval veel positiever, geworden en dit zal de komende jaren dankzij deze methodes alleen nog maar versterken!